Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella)

de alinutza1983 in Prajituri, 5 Apr 2011 | 34305 vizualizari

 

In weekend aveam pofta de ceva dulce , dar cum timpul mi-a fost cam limitat am apelat la foile de placinta din comert si repede -repede am facut o placintuta dulce si aromata...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 50 gr unt
  • 600 gr branzica de vaci+ 1 ou
  • 100 gr zahar ( puteti jongla cu cantitatea, dupa gustul propriu)
  • stafide ( dupa plac)- eu am folosit stafide aurii ( nu stiu de ce , dar mi se par mai gustoase)
  • coaja rasa de lamaie
  • PENTRU FINISARE:
  • 3 oua ( eu am folosit din cele de tara- de unde a rezultat si culoarea galbena )
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella):

1. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt; apoi preparam umplutura, amestecand intr-un castron incapator branzica de vaci, oul, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele.

2. Foile din pachet se impart in 3 parti egale - un pachet are 15 foi placinta, deci impartim in 3 cantitati cuprinzand 5 foi- ( eu am folosit insa doar 4 foi ); aceste foi se pun una peste alta, avand insa grija, ca intre ele sa existe o pelicula fina de unt topit. Deci fiecare foaie in parte se unge cu unt topit inainte de a o pune peste pe urmatoarea. Asa procedam chiar si pe stratul unde va veni umplutura.
3. Umplutura de branza, la randul ei se imparte in 3, apoi se aseaza in strat uniform peste foile de placinte. Rulam sub forma de tigareta, apoi il punem in mijlocul tavii. Procedam in mod identic si cu celelate rulouri, insa , tava fiind rotunda, va fi nevoie sa le taiem in 2 sau chiar 3 bucatele mai mici, ca sa se aseze uniform.

4. Cu ajutorul unui mixer batem si cele 3 oua ramase, pana se fac spuma, adaugam zaharul pudra , iar ka final incorporam smantana; daca vrem putem sa mai aromatizam cu vanilie sau coaja rasa de lamaie.Sosul acesta de smantana il turnam peste rulourile din tava si dam totul la cuptor pentru aprox. 25 min, la foc mediu ( pana cand se incheaga sosul de smantana)...

 

TIPS-URI

1

nota : prajitura se taie cand e rece, sub forma de raze de soare, astfel incat sa obtinem efectul de rulouri...nice, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide (cu foi Bella)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta dulce de toamna