Amandine

de ralu_ca in Prajituri, 20 Apr 2014 | 9683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri apa rece
  • 300 g zahar
  • 260 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf copt
  • 1 fiola esenta vanile
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar tos
  • 3 linguri faina
  • 4 linuri cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g unt
  • insiropat:
  • sirop zahar ars
  • 1 plic capucino cu vanilie
  • glazura:
  • 100 ml frisca
  • 200 g ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul: Am separat albusurile si le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si apa rece, mixand in continuare si la final galbenusurile. Faina am amestecat-o cu cacaoa si praful de copt, incorporand in compozitie si esenta de vanilie. Am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor.

Crema: Am amestecat zaharul cu faina si cacaoa, apoi albenusurile si laptele. Am dat pe foc pana se ingroasa crema, amestecand continuu. Am lasat la racit. Untul lichid l-am spumat cu 2 linguri zahar pudra si cand crema s-a racit, l-am incorporat in aceasta. Am dat la rece.

Blatul l-am taiat in doua. In tava pun folie alimentara usor umezita si insiropez blatul cu siropul de zahar ars. Am pus crema , apoi celalalt blat. Am oprit cateva linguri din crema pt ornat fiecare amandina.

Am dat la frigider pana dimineata.

Pentru glazura am topit ciocolata si am adaugat frisca lichida, turnand fierbinte pe blatul taiat bucati. Apoi am ornat cu cate un "mot" fiecare amandine.

Am obtinut....o bunatate !  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine