Piure de cartofi cu usturoi (de post)

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 7 Apr 2013 | 12301 vizualizari

 

Pireul cu usturoi fiert are un gust mai altfel .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 maciulie usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu usturoi (de post):

Cartofi se curata se taie in sferturi si se spala .Se pun la fiert

 Se curata usturoiul si se pune peste cartofi .

Cand cartofi sunt patrunsi  se scurge apa  de pe ei intr-un vas alaturat . Se zdrobesc adaugandu-se treptat apa in care au fiert pana ajung la consistenta preferata .Acum se adauga si uleiul care face pireul mai pufos .

Patrunjelul se marunteste si se incorporeaza in pireu .

Serviti cu salata de cruditati sau muraturi . Cine mananca de dulce alaturide friptura dorita .

TIPS-URI

1

Cartofi albi sunt mai fainosi mai potriviti pentru a fi gatiti pireu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu usturoi (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

07.04.2013, 22:12

ce bun este in varianta de "nepost" ) merge si cu un pic de smantana, o nebunie

mihaelar63 1

07.04.2013, 22:49

Ai dreptate Laurici , mai ales ca acum spre primavara cartofii sunt mai dulcegi

Sim0na 1

08.04.2013, 14:30

N-am incercat pana acum.. dar cred ca-i bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]