Tocanita de pipote si inimioare de pui garnisita cu o portie buna de piure e una dintre favoritele noastre. Intotdeauna fac o cantitate destul de mare, caci se mananca toata la o singura masa.
Reteta pas cu pas, mai jos. :D
Spala si curata bine pipotele si inimile.
Toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei incins. Amesteca si adauga pipotelele si inimioarele. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru , o foaie de dafin sau ce alte plante aromatice iti plac si ti se par potrivite.
Adauga 2 ceasti de apa, acopera vasul cu un capac si lasa sa fiarba pana se fragezesc bine pipotele.
Pune acum sucul de rosii si lasa-l la fiert. Eu pun cam jumatate de sticla de suc de rosii pregatit de noi in casa.
Cand sosul scade si se ingroasa nitel, mancarea e aproape gata.
Mai adauga o lingura de miere de albine, amesteca doar cat sa se omogenizeze si opreste focul. (Mierea, pe langa faptul ca ii da un gust nemaipomenit sosului de rosii, ii taie din aciditate. )
Serveste tocanita de pipote si inimi de pui cu un piure de cartofi si ceva muraturi alaturi. Gen gogosari si ghebe in sos tomat.
Sa aveti pofta!