Pilaf cu leurda

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 7 Mai 2013 | 10044 vizualizari

 

Am incercat intr-o doara, dar a iesit asa de bun incat de abia astept sa mai fac. Din cauza lui am pus si pentru "iarna" in congeletor! Este foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar orez
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 2 legaturi leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu leurda:

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele cu partea verde cu tot.

Ardeii se curata si se toaca marunt.

Leurda se spala si se toaca marunt.

Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3 minute.

Se adauga ardeii si se mai caleste 2-3 minute.

Se presara vegeta, piper si sare.

Se adauga doua pahare cu apa si cand fierbe si adauga orezul.

Se lasa la fiert 25-30 minute, amestecand sa nu se prinda.

Cand este fiert orezul se adauga si leurda si se mai fierbe 5 minute.

Se adauga patrunjelul tocat, se amesteca bine de 2-3 ori si este gata.

Se mananca ca atare sau garnitura la fripturi.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati se pot pune si alte legume in pilaf, morcovi, ciuperci. rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci