Pentru ca este vineri si este post, astazi va propun o retetea simpla si delicioasa de orez cu legume.
Alegem orezul de boabele urate, il splam bine, pana cand apa devine limpede si il scurgem.
Intre timp, punem intr-o cratita separat apa la fiert.
Ceapa tocata o punem la calit intr-o cratita cu putin ulei.
Cand devine sticloasa, adaugam orezul, pe care il amestecam usor pana cand se albeste. Adaugam morcovul dat prin razatoare, mai amestecam 1 minut, dupa care adaugam ardeiul tocat patratele, turmenicul, sare, piper si turnam apa cu polonicul. Turnam cate un polonic de apa, asteptam sa fie absorbit, iar un polonic, iar asteptam, si tot asa pana cand orezul se umfla cam trei sferturi. Potrivim de gust, daca mai trebuie sare, piper, oprim focul, adaugam 2-3 polonice de apa fierbinte, punem capacul. Punem un prosop deasupra capacului, sa fie bine sigilat, si lasam asa 15 - 20 de minute, astfel orezul se va gati singur.
Turmenicul ii va da o culoare galbena frumoasa, si ii confera un gust delicat.
Turmericul este originar din regiunea indo-malaeziana, si este intalnit cel mai adesea in bucataria indiana.
Va doresc,
Pofta Buna!