Petit chinois

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2010 | 6594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua,
  • 200 ml lapte,
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit chinois:

Aluat:

Mai intai pregatim o maia din 50 ml lapte, 1 lingurita de zahar, drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit, pana incepe sa faca basicute.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi maiaua si restul ingredientelor. Folosim programul de framantare+dospire.

Umplutura:

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa de la portocala si esenta de vanilie. Lasam la racit.

Aluatul il rasturnam pe masa infainata si-l intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm. Repartizam  uniform crema de vanilie si rulam cat mai strans posibil. Cu o ata vom taia felii late, pe care le vom aseza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Lasam din nou la crecut, apoi dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Foarte bune si pufoase. Multumim de reteta Silvia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Petit chinois" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

bone22 1

15.12.2010, 12:30

am facut aceasta reteta si sa stiti k a iesit super.
a fost foarte gustoasa
multumesc pt reteta

LidiaChivu 1

14.03.2014, 10:23

Foarte bun! Felicitari!

Miha 1

14.03.2014, 10:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu nuca de cocos