Pétits chinois in tava rotunda

de Sylvia in Prajituri, 27 Apr 2010 | 17296 vizualizari

 

Va propun aceste desert pe care vi l-am mai prezentat doar ca de data asta am facut varianta clasica, in tava rotunda. Cantitatile pe care vi le dau sunt pentru 2 tavi cum fac eu de obicei .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat :
  • 600 grame faina pentru prajituri,
  • 100 grame zahar,
  • 25 grame drojdie proaspata,
  • un plic zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte,
  • 200 grame unt sau margarina
  •  Ingrediente pentru crema :
  • 700 ml lapte,
  • 100 grame zahar,
  •  3 galbenusuri de ou,
  •  3 linguri de amidon alimentar,
  • 100 grame stafide,
  • rom sau vanilie in functie de preferinta, eu am pus rom de aceasta data.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pétits chinois in tava rotunda:

     Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul amestecand faina cu o maia facuta din 50 ml de lapte, o lingurita de zahar si drojdia. Dupa ce am lasat 15 minute framantam aluatul amestecand compozitia cu zaharul, ouale intregi, untul , zaharul vanilat  si restul de lapte.  Daca vi se  pare aluatul  prea moale puteti sa puneti mai putin lapte, conteaza foaret mult de fiecare tip de faina .

      Lasam aluatul o ora la dospit, timp in care pregatim crema pentru a avea timp sa se raceasca . Crema o pregatim intr-un bol mare, amestecand galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul alimentar, eu il folosesc pe cel de la Maizena se gaseste si in Romania la Cora ( punem trei linguri pline bine ) . Dupa aceea subtiem cu lapte rece , adaugam aroma dorita si punem la foc mic pana incepe sa clocoteasca si sa se ingroase, amestecand  mereu. Deindata ce incepe sa se ingroase, o va face brusc, luam vasul de pe foc, mai amestecam putin si adaugam stafidele cand e inca  fierbinte . Mai amestecam din timp in timp ca sa se raceasca uniform fara cocoloase. Dupa ce au trecut cele 60 de minute intindem din aluat o foaie de aproximativ 0,5 cm ( pudram si masa si ruloul de intins bine cu faina )  si punem un strat uniform de crema, de data asta  am ras coaja de portocala peste crema .

     Rulam incet si apoi taiem feliute late cam de 1-2 cm, folosindu-ne de un cutit foarte bine ascutit trecut de fiecare data prin faina.Asezam feliile ridicate intr-o tava rotunda pensulata bine cu unt inainte. La prajitura asta eu prefer tavile rotunde de aluminiu .

     Se mai lasa 30 de minute la dospit in tava si apoi se coc la 225 grade Celsius timp de 20-30 minute depinde de cuptor, cand sunt rumenite putin deasupra sunt gata. Eu le coc cu tava de protectie sub si la jumatatea cuptorului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pétits chinois in tava rotunda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat