O mancarica buna si rapida.Mie mi au ramas de ieri perisoare de la ciorbita si am facut acest deliciu
Pentru perisoare:
Pentru sos:
Carnea se amesteca cu sare,piper,ceapa tocata marunt,frunzele de telina taiate cat mai marunt,oul si orezul.Se amesteca bine toata compozitia, se formeaza bilute mici,se acopera farfuria cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore(eu am lasat peste noapte).
Pentru sos:
Ceapa se toaca marunt,se pune intr-o craticioara impreuna cu ulei de masline si usturoiul strivit.
Se lasa la foc mic,se pun 2 pahare de apa si perisoarele scose din frigider.
Se condimenteaza,se pune pasta de rosii subtiata cu apa,busuiocul congelat si se acopera cu un capac,lasand la foc mic sa fiarba,cam 20 minute.
Intre timp se intorc pe ambele parti perisoarele.
La sfarsit se presara patrunjel tocat marunt.