Penne Rigate con pancetta e funghi porcini

de adasev12 in Penne, 23 Dec 2011 | 7036 vizualizari

 

adicaaaaaa paste cu kaizer si hribi...eeeeee....am vrut si eu sa sune mai cool.....pai.....
ce sa mai zic....f bune

 

INGREDIENTE

  • 150 g pancetta afumata ( sau kaizer la noi...)
  • 150 g hribi proaspeti congelati
  • un fir ce ceapa verde
  • 1/2 fir praz
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • sare, piper, curry, oregano uscat, patrunjel verde
  • 3 lg parmigiano ras+ pt servit( optional)
  • 300 g paste penne rigate

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne Rigate con pancetta e funghi porcini:

Se taie ceapa , usturoiul si prazul marunt si se pun la inmuiat in ulei de masline, la foc mic.

Se pun pastele la fiert in apa sarata.

Cand ceapa si prazul s-au calit punem pancetta taiata cubulete, apoi hribii asa congelati. Lasam la calit la foc mic, cam 10-12 minute, cat timp fierb pastele. Amestecam mereu si din cand in cand punem cate un polonic de apa de la paste. Spre sfarsitul fierberii adugam putin oregano, piper si un praf de curry si daca mai este nevoie si sare. Mai punem apa, astfel incat sa acopere toata compozitia, apoi punem parmigiano si amestecam bine.

Vom observa ca apa va deveni sos din cauza la parmigiano. Stingem focul. Strecuram pastele si asa fierbnti le rasturnam peste compozitia de pancetta si ciuperci. Punem si patrunjel verde si amestecam bine. Punem in farfurii si dupa placere mai putem adauga inca o lingura de parmigiao . Eu am pus ca-mi place tare cu paste,

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate con pancetta e funghi porcini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]