Patatas bravas

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2011 | 6606 vizualizari

 

Multumesc pentru idee lui Adi Hadean. Minunati au iesit !

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi rosii
  • 1 ardei iute
  • 1cutie rosii in bulion
  • 3-4 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patatas bravas:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scufundam in apa rece sau gheata , cateva secunde , astfel putindu-i curata foarte usor de coaja.
Dupa ce i-am curatat ii taiem in sferturi pe lungime, ii punem intr-o tava cu hartie de copt si ii stropim cu ulei de masline. Ii dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 15 minute apoi intoarcem cartofii pe partea cealalta si ii mai lasam 10-15 minute sa se coaca.
Pregatim salsa:
punem intr-un blender rosiile, ardeiul iute, usturoiul si patrunjelul verde si le tocam marunt; adaugam apoi bulionul din cutie si sare daca mai este nevoie.
Intr-o tigaie punem foarte putin ulei de masline si adaugam legumele pasate, lasam sa dea un clocot.
Se scot cartofii din cuptor si se pune acest sos peste ei.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Patatas bravas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu carnaciori