Paste de casa

de alinutzika in Paste, 19 Sep 2011 | 4730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua de casa
  • 500 gr faina (recomndabil este 100 gr faina  la 1 ou)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa:

Se bat ouale bine si se adauga faina. Se framanta pana aluatul nu se mai lipeste de maini si e mai elastic. Se da forma unei baghete mai groase, care se taie apoi in bucatele de 1-2 cm grosime. Se intind cu sucitorul sau cu masina de intins aluat foarte subtire, pe masa infainata si apoi se taie sub forma dorita.

Eu o parte din aluat l-am intins manual, dar apoi m-am dus si am imprumutat de la maica-mea masina de taietei si mi-am usurat munca. Am facut taietei, tagliatelle si patratele (unele taiate manual, altele cu masina)

Se lasa 1-2 zile la uscat, preferabil pe o fata de masa sau cearsaf, apoi se depoziteaza in cutie de carton sau punga de hartie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Criss 1

20.09.2011, 15:44

Foarte fainie ti-au iesit. Si galbene. Se vede ca le-ai facut cu oua de casa. Pastele mele ies mai palide, dar si eu fac tot timpul.

alinutzika 1

21.09.2011, 14:12

Culoarea conteaza doar la aspect, insa important e ca le faci in casa,,,,Pup

Bucataras 1

22.09.2011, 08:32

sint super pastele facute in casa. am modificat eu la ingrediente cantitatea de faina , caci "faina cit cuprinde" este prea vast ca termen.

in general se pun 100 gr de faina la 1 ou, daca folosim si albusul oului, sau 100 gr la 2-3 galbenusuri (daca nu folosim si albusul)

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu paste