Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

de mirela0911 in Pui, 26 Mai 2016 | 9297 vizualizari

 

Este un sos delicios, un sos care impreuna cu carnea si ciupercile, alaturi de paste, poate constitui o masa satioasa la pranz, sau chiar la cina.

 

INGREDIENTE

  • 4 lg ulei de masline
  • 1 buc. piept de pui dezosat
  • 6-8 ciuperci champignon
  • sare, piper
  • 1 ceapa alba medie
  • 3 catei de usturoi
  • 4 lg unt
  • 50 ml vin alb
  • 4 lg faina
  • 2 cani cu apa
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • sare, piper, boia
  • 2 lg smantana
  • patrunjel proaspat, tocat
  • 400 g paste fainoase
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana:

Pieptul de pui se spala, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie fasiute potrivite. Se presara sare si piper, se amesteca si se lasa putin deoparte.

Intr-o tigaie se pun 2 lg ulei de masline la incins. Se caleste pieptul de pui pe toate partile, timp de vreo 5 minute pana se albeste carnea. Se scoate din tigaie pe o farfurie si se lasa deoparte.

Ciupercile se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie solzisori. Usturoiul se curata si se taie feliute.

In tigaia in care s-a calit puiul se pune restul de ulei apoi se pun ciupercile si se lasa sa se caleasca timp de 4 minute. Se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa sa se caleasca pana se inmoaie si devin translucide, apoi se toarna vinul. Se lasa 1-2 minute apoi se pune untul si faina. Se amesteca continuu avand grija sa nu se arda, apoi incet se toarna apa, amestecand pana se obtine un sos. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se lasa sa fiarba putin pana devine sosul mai cremos. 

Se adauga si bucatile de pui, crenguta de cimbru si se mai lasa pe foc cca 6-8 minute, apoi se adauga la final smantana. Se omogenizeaza bine, se mai lasa 2-3 minute si se stinge focul.

Intre timp se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se scurg de apa, dar nu se clatesc. 

Se aseaza o portie de paste in farfurie iar deasupra se pune sosul cu carnea si ciupercile. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot prepara ce paste preferati.

2

Apa pentru sos se poate inlocui cu o supa de legume sau pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

26.05.2016, 22:53

AndrutzaP 1

27.05.2016, 09:25

Bunee si satioase

mirela0911 1

27.05.2016, 10:44

Vă mulțumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu smantana si oua , la cuptor