De multe ori am auzit spunand: "As face chiftele (parjoale), dar mi-e o lene sa montez masina de tocat, apoi sa o spal...". M-am gandit sa va prezint o varianta rapida de facut parjoale, fara sa folosim masina de tocat si fara sa trebuiasca sa "plangem" de la tocatul cepei. Mai mult dureaza prajitul lor. Iata despre ce este vorba.
Curatam de coaja legumele si le spalam.
Punem toata carnea intr-un vsa incapator.
Punem in robotul de bucatarie ceapa si usturoiul si le maruntim bine.
Punem in robotul de bucatarie morcovul si cartoful si le maruntim bine.
Batem ouale cu un praf de sare.
Adugam peste carne toate legumele maruntite anterior, ouale, cele 3 linguri cu pesmet, sarea si piperul. Amestecam totul foarte bine.
Ne pregatim o tava, un vas plin cu apa rece si o lingura.
Umezim mainile cu apa din vas, luam cu lingura din compozitie (astfel vom obtine parjoale cat de cat egale ca dimensiune) si presam bine in palme pana obtinem o forma ovala, pe care o aplatizam si o asezam pe tava. Procedam astfel, pana terminam toata compozitia.
Punem uleiul la incins si adaugam parjoalele, pe rand, fara sa le atingem intre ele. Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de bucatarie, absorbant.
1
Nu uitati atunci cand modelati parjoalele, ca dupa prajire, ele isi vor micsora dimensiunea.
2
Din cantitatile mentionate am obtinut 28 parjoale;
3
Se pot praji in ulei sau se pot pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 220 grade pana ce se rumenesc frumos;
4
Daca le prajiti in ulei este ideal sa schimbati uleiul, dupa fiecare prajire.