Pandispan in sos de lamaie

de adnia in Prajituri, 24 Ian 2013 | 3497 vizualizari

 

Acum un an si ceva mi-am achizitionat o revista de bucatarie "Bucataria pt. toti". Ei bine, si dupa atata timp, ea constituie o incantare si o adevarata sursa de minunatii pt mine. Pt. astazi am ales un pandispan cu bezea si muuult sirop delicios de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 300 gr. zahar tos
  • 2 fiole esenta de lamaie
  • 1 fiola esenta de portocale
  • 120 gr. faina
  • 6 oua
  • 1 cubulet de unt
  • 3 albusuri
  • 50 gr. zahar praf
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan in sos de lamaie:

 

Am mixat galbenusurile cu  150 gr zahar tos, pana au devenit o crema spumoasa. Am adaugat esentele de lamaie si portocala, faina si 6 albusuri batute spuma tare. Acesta a fost aluatul pt pandispan, pe care l-am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor, pana cand a trecut testul scobitorii. Pt. ca nu am pus praf de copt, pandispanul meu nu a crescut inalt, dar nici nu am avut intentia.
Dupa ce blatul meu s-a copt, l-am rasturnat si am scos repede hartia de copt, apoi l-am portionat in patratele potrivit de mari, si am lasat sa se raceasca. Dupa ce si acest pas a fost depasit, am luat patratele de pandispan si le-am azezat intr-o alta tava unsa cu unt  (de jena, in cazul meu) si le-am lasat sa astepte cuminti decorul.
Intre timp am preparat bezeaua din cele 3 albuse ramase si zaharul pudra. Am asezat cate un mot de bezea pe fiecare patrat de pandispan in parte, apoi am dat din nou la cuptor, la foc foarte, foarte mic, pana cand bezeaua s-a intarit si s-a colorat putin, devenind aurie. In acest moment, prajitura mea a fost aproape gata.
Pana cand aceasta s-a racit, eu am preparat siropul de lamaie: am pus la fiert 200 ml apa cu 150 zahar, zeama si coaja de la lamaie, pana cand s-a legat.
Am turnat acest sirop parfumat cu grija in tava unde se aflau prajiturile si am lasat 30 min sa se intrepatrunda aromele, apoi am servit. Pot sa spun cu mana pe inima ca sunt mai mult decat delicioase!
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan in sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

- Andreea - 1

24.01.2013, 15:16

draguta prezentarea

gaby_gabytza 1

24.01.2013, 15:32

buuuun bun

Bunica 1

24.01.2013, 19:14

Placeee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes de sarbatoare