Prajitura cu dovleac

de Mitinita in Prajituri, 9 Noi 2014 | 9558 vizualizari

 

O reteta din caietul mamei mele si care a intrat in cartea mea de retete :)

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 3 oua
  • 1 zahar vanilat
  • faina cat cuprinde (pentru un aluat elastic, usor de intins)
  • Umplutura
  • 1 kg dovleac
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 150 g zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Incalzim cuptorul.

Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de modelat. Lasam sa se odihneasca.

Dam dovleacul pe razatoare, amestecam cu zahar si scortisoara. Daca dovleacul este mai zemos, puteti sa il caliti si sa il scurgeti de zeama.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima foaie si o asezam in foaia tapetata cu ulei si faina. Punem umplutura de dovleac peste foaie si mai intindem inca o foaie pentru deasupra.

Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem prajitura cam 30 de minute. Lasam sa se raceasca si o taiem in felii. Se poate pudra sau se poate lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dovleac, miere si scortisoara