Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2025 | 260 vizualizari

 

Am luat această idee de la doamna Gina Bradea, care aseamănă preparatul cu o pizza. Un preparat în care se pune cam ce se mai găsește prin frigider, mai ales după niște sărbători cu multă mâncare...
Am pus și eu de toate, nu neapărat din cele rămase de la sărbători, ci și din ingrediente cumpărate special ca să fac această rețetă și a ieșit ceva foarte bun. Am vrut să umplu o pâine mare, rotundă, dar abia de a găsit soțul această pâiniță de 300 grame (pâinea care se găsea la vânzare era feliată, ceea ce nu-mi era de folos) așa că până la urmă am umplut și ”capacul” pentru că aveam suficientă umplutură.
Neștiind ce fel de pâine veți găsi, rotundă (mare, mică) sau franzelă, voi nominaliza ingredientele pe care le-am folosit, dar cantitățile rămân la aprecierea dumneavoastră în funcție de dimensiunile ”recipientului” de umplut. Recomand să cumpărați pâine pufoasă, crescută bine, dacă vreți ca preparatul să aibă o coajă crocantă. Nu vă pot povesti ce sunet plăcut am auzit când am tăiat această pâine umplută, caldă, abia scoasă din cuptor și cum coaja a rămas crocantă până ce a fost devorată cu mare poftă și ultima bucățică, odată cu umplutura. 
Pentru aceasta Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: paine, oua, branza, ceapa, ardei, masline, rosii, cascaval.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă
  • o pâine de 300 grame
  • 2 ouă
  • 50-75 grame de brânză de burduf
  • 1/4 de ceapă roșie
  • 1/4 de ardei gras
  • măsline negre
  • 3-4 feliuțe de șuncă presată
  • 1 cârnat afumat
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 10-12 roșii cherry
  • 50 de grame de cașcaval
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă:

Cum se prepara aceasta Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

Pâinea se taie la orizontală în două părți și se scobește miezul din bază și din ”capac”.

Miezul de pâine se mărunțește.

Ceapa se curăță și se taie felii, la fel și ardeiul gras.

Se taie cubulețe șunca presată, iar cârnatul se feliază și se rumenește la foc mic, în 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Brânza de burduf se mărunțește, iar cașcavalul se rade pe răzătoarea mare.

Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, iar ouăle se mixează ușor.

Se pregătește umplutura: se amestecă miezul de pâine, brânza de burduf, ceapa, ardeiul gras, șunca presată, feliuțele de cârnat și ouăle mixate. Se umplu cele două găoci de pâine cu această umplutură, se adaugă măslinele, roșiile cherry, se presară cașcavalul răzuit și se toarnă deasupra uleiul în care s-au rumenit feliuțele de cârnat.

Se dă pâinea umplută la cuptor, la temperatură medie (180 de grade) pentru 15-20 de minute, până ce se rumenește frumos coaja. Atunci se scoate din cuptor, se feliază și se mănâncă așa, caldă.

 Încearcă și rețeta de Ruladă cu cașcaval și bacon, un aperitiv foarte gustos sau rețeta de Rulouri cu gorgonzola.

Îți recomandăm și rețeta de Rulouri cu spanac și brânză.

TIPS-URI

1

Alegeți o pâine pufoasă, bine crescută pentru că va avea coaja crocantă după ce se va prepara în cuptor.

2

Ajustați cantitățile în funcție de dimensiunile pâinii avute la dispoziție.

3

Puteți folosi și alte ingrediente pe care le aveți la îndemână, sau care vă plac.

4

Nu este nevoie de sare și de alte condimente, de vreme ce puneți brânză de burduf (telemea) și preparate din carne, care sunt condimentate suficient.

5

Mâncați pâinea umplută caldă, așa cum mâncați și pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pâine umplută