Din albușurile care ne rămân de la maioneză sau de la unele creme, putem face niște brioșe drăguțe și tare bune. Ceea ce am și făcut...
Aceste brioșe se prepară foarte ușor și sunt foarte pufoase.
Pentru a pregăti aceste Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă, sunt necesare următoarele ingrediente: albușuri, făină, zahăr, unt, frișcă.
Cum se prepara aceste Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă
Albușurile se mixează cu un praf de sare și apoi cu zahărul tos (adăugat puțin câte puțin) și cel vanilinat. Când zahărul s-a dizolvat complet se încorporează făina amestecată cu praful de copt și la urmă se adaugă untul topit și răcit.
Se omogenizează compoziția și apoi se toarnă câte două linguri în forme și se adaugă fructele confiate. Se acoperă fructele confiate cu alte două linguri de compoziție și se pune un al doilea strat de fructe confiate. Compoziția rămasă se distribuie uniform în cele 12 forme de brioșe, în așa fel încât să se acopere complet fructele confiate.
Se dă tava cu brioșe la cuptor, la o temperatură medie și când acestea au crescut și s-au rumenit frumos, se scot afară, se pun pe un scurgător și se decorează cu ciocolata topită cu o lingură de ulei, la bain marie.
Când ciocolata s-a răcit, se mai ornează brioșele cu frișcă și fructe confiate.
Încearcă și rețeta de Brioșe dulci cu stafide sau varianta de Brioșe sărate cu șuncă și cașcaval, perfecte pentru micul dejun sau de luat la pachet.
Îți recomandăm și rețeta de Brioșe cu afine, pufoase și bune.
1
Mixați bine albușurile, până ce zahărul se dizolvă complet.
2
Untul trebuie topit și răcit, înainte de a-l adăuga în compoziție.
3
Brioșele se decorează cu frișcă, numai după ce brioșele și ciocolata decor s-au răcit.