Pachetele calatoare

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2010 | 4544 vizualizari

 

Le-am numit asa pentru ca au fost facute anume pentru iesirea la cabana din acest sfarsit de saptamana. Si cum la munte aerul curat da pofta de mancare, au fost halite urgent :) ,

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 300 gr salam
  • 15 ciuperci champignon maricele
  • 1 lgt unt
  • 200 gr branza telemea
  • 1 ou mare
  • 1 galbenus+1lgt lapte pentru uns
  • cimbru/susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele calatoare:

Cuptorul se incalzeste la 210C. Pregatim o tava mare.

In timp ce se dezgheata aluatul, ciupercile se spala, se taie cubulete si se calesc intr-o lingurita de unt pana cand se moaie. Salamul se taie cubulete mici, branza se rade.

Amestecam salamul, ciupercile, branza si oul. Dintr-o foaie de aluat taiem 6 dreptunghiuri egale. Pe jumatate din fiecare dreptunghi asezam o lingurita cu varf de umplutura, apoi umezim marginile cu apa si impaturam. Pentru a fi sigura ca nu se desface la copt, eu am apasat marginile cu furculita.

Fiecare pachetel se unge cu amestecul de galbenus si lapte, apoi se presara cimbru sau susan.

Tava se tine in cuptor pana cand se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

Focul la cuptor trebuie tinut mare, la 200-210C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele calatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta gratinata la cuptor