Tortul de morcovi este unul dintre cele mai aromate și mai gustoase deserturi. Combinația de texturi, aromele de scorțișoară, portocală și nucșoară îl transformă într-un desert cu adevărat special.
Pentru acest Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, zahăr, ulei, crema de brânză, mascarpone, morcovi, nuci.
Cum se prepara acest Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă:
Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de tort, cu diametrul de 24 cm.
Într-un bol mare, sparge cele 4 ouă, adaugă un praf de sare, zahărul, esența de vanilie și amestecă foarte bine cu ajutorul unui mixer până își dublează volumul. Încorporează uleiul, apoi adaugă coaja de portocală.
În alt bol, amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și mixul de condimente. Adaugă ingredientele uscate în compoziția de ouă și amestecă până la omogenizare.
Toacă mărunt nucile pecan și adaugă-le în aluat. Curăță și rade mărunt morcovul, apoi încorporează-l în aluat.
Toarnă compoziția în forma de copt pregătită și nivelează frumos.
Coace blatul de tort în cuptor, la 180 grade C, pentru 50-60 minute sau până trece proba scobitorii. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă blatul la răcit. Odată răcit, felieaza blatul în 2 straturi egale. Procedează la fel și cu cel de-al doilea blat.
Pregătește dulceața de morcovi.
Într-un vas, pune apa la fiert, adaugă zahărul și morcovul ras. Pentru un plus de aromă, adaugă coajă de portocală. Lasă totul la fiert pentru aproximativ 20-30 minute.
Între timp, pregătește crema.
Într-un bol mare, amestecă brânza mascarpone cu crema de brânză, zahărul pudră și smântâna lihida. Mixează bine totul până când obții o cremă fină. Pune-o la frigider până în momentul în care vei monta tortul.
Pune un inel detașabil pentru tort pe un platou. Pune o felie de blat, adaugă câteva linguri din cremă și nivelează frumos. Așază altă felie de blat, adaugă iar un strat de cremă și tot așa până așezi și ultima felie. Pune deasupra restul de cremă și ornează după bunul plac. Pune tortul montat în frigider pentru câteva ore.
După ce a stat la rece și s-a închegat bine, îndepărtează inelul metalic și garniseste tortul de morcovi cu dulceață de morcovi. Poți presăra și nuci mărunțite sau coajă de portocală.
Este un tort foarte gustos și aromat, plin de savoare și texturi diferite.