Paine cu faina de secara

de Irina in Piine, 4 Mar 2013 | 10025 vizualizari

 

Imi place foarte mult mirosul de paine ce se raspandeste in casa atunci cand o scoti din cuptor, asa ca fac destul de des.
Acum am facut o paine cu faina de secara si cu tot felul de seminte, mai sanatoasa decat cea facuta numai cu faina alba datorita continutului de fibre si minerale si e si mai satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 lingurite de sare
  • 1,5 linguri zahar
  • 240 g faina alba
  • 460 g faina de secara
  • 1,5 lingurite de drojdie uscata
  • seminte de in, floare soarelui, dovleac
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina de secara:

Aluatul l-am framantat si l-am lasat la crescut in masina de paine, asa ca am pus ingredientele, asa cum le-am insirat, in vasul de copt al masinii. 

Am incalzit cuptorul la 220 grade.

Am scos aluatul pe o planseta data cu faina, am format din el o paine pe care am pus-o intr-o tava pentru copt si cateva chifle, numai bune pentru sandwich-urile copiilor.

Am crestat aluatul din loc in loc si l-am mai lasat o vreme la odihnit, la caldura, acoperit cu un prosop curat.

Am uns suprafata painii si a chiflelor cu galbenus de ou, cu ajutorul unei perii de silicon, dupa care am presarat seminte.

Am pus tavile la cuptor, chiflele pentru 15 minute, iar painea pentru 30 minute. La final am facut testul scobitorii, pentru a fi sigura ca s-au copt suficient.  ;)

Pentru a ramane pufoase, am acoperit painea si chiflele cu un prosop curat si le-am lasat sa se raceasca, incet, incet.

TIPS-URI

1

pentru a obtine o paine cat mai pufoasa, eu infierbant laptele inainte de folosire;

2

se pot adauga seminte si in compozitia aluatului;

3

ca sa fiu sigura ca nu mi se rumeneste prea tare painea in cuptor, o acopar cu hartie de copt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

04.03.2013, 22:51

Adevarat,e asa placut cand miroase a paine in casa

Ati 1

08.04.2013, 14:55

Pentru cate grame de aluat este aceasta reteta?Masina mea de paine are 700 si 900 gr.

diaconta 1

08.04.2013, 15:11

Ati,eu nu am masina de paine,dar cred ca la 500 g faina si restul ingredientelor ajungi cam la 700 g greutatea aluatului,cel putin atat a avut painea mea dupa ce s-a copt.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine din secara cu masline Kalamata, coaja de lamaie si herbes de Provence