O paine pufoasa si aromata...
Cartofii se fierb in apa cu putina sare, se lasa la racit in apa in care au fiert, se scurg si se paseaza.
Se pune piureul in cuva masinii de paine, se adauga apa si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare+ dospire.
Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina.
Dupa ce aluatul a crescut se scoate pe masa infainata (este lipicios) si se formeaza 2 rulouri care se impletesc. Sau se poate forma un singur rulou, care se cresteaza apoi inainte de a da la cuptor.Se mai lasa la crescut 1 ora, apoi se da tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste.
1
restul de apa de la fiertul cartofilor se poate pune la congelator si folosita ulterior la oricare alta reteta de paine
2
daca doriti o coaja moale la paine, dupa ce o scoateti din cuptor, o ungeti cu putin ulei si o acoperiti cu un prosop pana se raceste