Paine cu branza

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2013 | 4254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 drojdie pulbere
  • un varf de lingurita de sare
  • chimen
  • 300 ml apa( lapte dupa preferinta)
  • 20 g ulei
  • 300 g branza de vaci de casa
  • marar
  • o lingura smantana
  • un ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu branza:

Aluatul: faina se pune intr-un vas, se amesteca cu drojdia si sarea. Peste aceasta se pune apa (300ml) calduta. Se framanta impreuna cu uleiul un aluat suficient de maleabil ca sa fie intins cu sucitorul. Se pune la dospit. 

Branza: se da prin razatoare mica, se adauga smantana, chimenul si mararul si se framanta putin pentru a lua consistenta unei paste. 

Cand aluatul este gata, se intinde cu sucitorul. Se pune branza si se ruleaza. Se pune in tava, se unge cu ou si se presara cu chimen. Am introdus tava la cuptor pret de 35 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Pofta buna!

Optional se mai pune la dospit pentru inca 10 minute. Eu am pus direct in aragaz.:)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]