Musaca

de kitchenflavors in Mancaruri cu carne, 14 Dec 2010 | 9617 vizualizari

 

Cuvântul musaca vine din arabă şi înseamnă servit rece. În limba română a ajuns din limba Greacă. Varianta grecească a acestui fel de mâncare este dealtfel şi versiunea care s-a impus în gastronomie.
Tradiţional, musacaua este pregătită din straturi de carne tocată (sau mărunţită cu cuţitul) de miel sau orice altă carne roşie, în alternanţă cu felii de vânătă prăjită sau cartof, cu felii de tomate şi sos alb. Ingredientele se pun într-un vas adânc şi larg, se coc în cuptor şi produsul, musacaua, se serveşte bucăţi mari, permiţând să se observe alternanţa straturilor de legume şi de carne. (sursa: Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 kg carne tocata
  • 500 ml rosii depelate, cuburi
  • busuioc
  • rozmarin
  • oregano
  • 250 gr. cascaval
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert (nu trebuie fierti de tot pentru ca vor mai sta si la cuptor), se curata de coaja si se taie rondele.

Ceapa se caleste in uleiul bine incins, impreuna cu carnea tocata, se amesteca si se lasa la rumenit. Dupa ce s-a rumenit se adauga rosiile, busuiocul, rozmarinul si oregano(ultimele 3 ingrediente se aduaga dupa gust) sare si piper. Se lasa 5-10 minute la fiert.

Intr-un vas rezistent la cuptor se pune un strat de carne si se acopera cu un strat de cartofi, dupa care urmatorul strat de carne si ultimul strat de cartofi. Peste se rade cascaval si se da la cuptor pana cand se rumeneste cascavalul.
Pentru decor cateva felii de rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi si pulpe de pui