Mancare de gutui

de UrsanMihaela in Mancaruri de legume, 19 Dec 2018 | 6700 vizualizari

 

Mie imi plac foarte mult gutuile ca si fruct cat si preparatele din aceste fructe .
Anul acesta am preparat pentru prima oara aceasta reteta si deoareca a placut publicului am executat cateva bis-uri .

 

INGREDIENTE

  • 3 gutui
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de gutui:


    Se spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata in unt fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic. 

Se toarna 1 pahar apa si pasta de rosii, sare, zaharul ars stins cu 2 linguri apa si vinul.
   Se lasa sa fiarba in clocote mici. Nu se scade prea mult, deoarece sosul este foarte bun.
  Gutuile nu se curata de coaja.

TIPS-URI

1

Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se caramelizeze prea mult, deoarece preparatul devine amarui.

2

Trebuie alese gutui coapte si de calitate pentru a iesi mancarica noastra aromata .

3

Sarea se pune dupa gustul fiecaruia .

4

Se poate prepaza si in zi de post, inlocuind untul cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]