Magiun de prune

de susu in Dulceata / Gem, 23 Dec 2010 | 10239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune de toamna foarte dulci
  • Scortisoara
  • Esenta de vanilie
  • Esenta de rom
  • Nuci
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Prunele spalate si curatate de codite le pui in apa clocotita pentru cateva minute dupa care le decojesti. Pasezi prunele pana obtii un piure. Pui la fiert intr-o cratita bine spalata si sterilizata. Spre sfarsitul fierberii adaugi zeama de lamaie. Nuca putin sfaramata si aromele. Amesteci mereu cu lingura de lemn sa nu se prinda. Acest procedeu ia foarte mult timp, cateva ore bune dar rezultatul merita. N-o sa iasa niciodata ca magiunul de topoloveni, nici la gust nici la culoare insa esentele ii dau un gust aparte si fara zahar e mult mai sanatos. Se pune magiunul in borcane bine spalate, clatite si sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]