Desert gem de zmeura

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 20 Aug 2017 | 2999 vizualizari

 

Este un gem deosebit de aromat si de bun! :X

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg zmeura
  • 700 g zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de zmeura:

Zmeura se curata de codite si frunzulite, se pune intr-o strecuratoare si se scufunda intr-un vas cu apa, pentru cateva secunde. Se arunca apa si se repeta inca o data operatiunea. Se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se asaza in straturi zmeura, zahar, zmeura, zahar intr-o oala de inox cu fundul dublu.

Se lasa o jumatate de ora, apoi se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba, apoi se reduce focul. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Se fierbe pana incepe sa se lege putin siropul.

Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se trece tot gemul printr-o sita deasa pentru a indeparta samburii.

Gemul rezultat se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba pana se leaga bine. Se face testul cu picatura pe o farfurie. Daca picatura nu se imprastie, atunci este gata.

Se toarna gemul in borcane spalate si sterilizate, se pun in paturi si se lasa sa se raceasca, dupa care se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Chiar daca am dat gemul prin sita, tot au mai ramas cativa samburi, dar nesemnificativ.

2

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine