Jumări

de DinDragostePentruGatit in Porc, 29 Ian 2013 | 4268 vizualizari

 

Slănina din care se prepară jumării se poate găsi în măcelării, e bine să aibe şi puţină carne astfel jumării vor fi mai buni. Cu o ceapă, murături sau usturoi se potrivesc de minune, fiecare cum preferă... iar să nu mi se aplece :)), "una mică" nu trebuie să lipsească.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg slănină;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumări:

Se taie slănina cubuleţe astfel încât fiecare cubuleţ să cuprindă şi o parte de carne. 

Se sărează (1/2 linguriţă sare).

Se pun într-un ceaun şi se ţin la foc potrivit până când se topeşte grăsimea iar jumării devin arămii şi uscăţele. 

Se scot pe o hârtie absorbantă iar după ce s-au răcit, se aruncă un praf de sare şi se servesc ca atare cu murături / ceapă / usturoi sau se pot folosi la Varză murată călită - Saleanca.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumări" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu jumări