Ied cu ierburi aromate, la cuptor

de _Alina_ in Mancaruri cu carne, 12 Iun 2013 | 5217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 3 kg ied
  • 2 lgt menta uscata
  • 1 lgt cimbru uscat
  • 1/4 lgt piper cayenne
  • 1/2 lgt boia de ardei dulce
  • 1/2 lgt verdeturi de Provence
  • 2 lg otet balsamic
  • 2 lg zahar brun pudra
  • 1 lgt cu varf sare
  • 250 ml vin alb demisec
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ied cu ierburi aromate, la cuptor:

1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 

2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de grasimea nedorita.

3. Amestecam condimentele cu zaharul brun, le turnam peste carne si  invartim pe toate partile.

4. Punem carnea in tava, turnam vinul si apa peste.

5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem in cuptor pentru 1-2 ore.

 Nota!
 Daca doriti puteti marina carnea cu condimentele si vinul cel putin 6 ore. 

  S-aveti pofta! Noi am avut. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ied cu ierburi aromate, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

12.06.2013, 12:32

Ce bunatate!!!

diaconta 1

12.06.2013, 12:57

Ce mancare buna

Sim0na 1

12.06.2013, 15:09

Trebuie sa fac rost de un ied!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin