Sarmalute in foi de vita

de Ana_Maria269 in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2012 | 3735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g de carne de porc tocata
  • 500g de carne de pui tocata
  • aprox. 50 de foi de vita
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g de orez
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri de bulion
  • 1 legatura de patrunjel
  • condimente
  • 1 cana de bors
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Cele 100g de orez se spala si se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt in 2 linguri de ulei. Se sting cu o ceasca de apa fierbinte. Se fierb cam 10 minute, se adauga legatura de patrunjel tocata. Se pune sare, piper dupa gust. Se amesteca compozitia cu orez cu carnea si se impletesc aproximativ 50 de sarmale de marime mijlocie. Se pun la fiert cu apa fierbinte cam 1h pe aragaz si inca 1h in cuptor. Cu jumatate de ora inainte de a le scoate din cuptor se oparesc cu o cana de bors in care am amestecat cele 2 linguri de bulion. 

TIPS-URI

1

  Se pot servi cu smantana sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ciuperci si orez