Icre de stiuca

de Irina in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2011 | 12244 vizualizari

 

Bilute aurii, transparente, icrele de stiuca sunt preferatele mele. Iata reteta mea:

 

INGREDIENTE

  • 100 grame icre de stiuca
  • 500 ml ulei de orez
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 lamaie mica
  • 2 linguri apa minerala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de stiuca:

Punem icrele intr-un vas, le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam usor, usor. Adaugam treptat uleiul si spre final apa minerala pentru a iesi mai pufoase. 

La final adaugam ceapa tocata si amestecam usor. Le putem servi pe o felie de paine prajita si cu o feliuta de lamaie.

Senzatia primei muscaturi e nemaipomenita: painea crocanta, icrele spumoase cand dai de ele, fluide cand le spargi intre dinti, adauga savoarea cepei dulci si zemoase si aroma lamaii. Nu te mai poti opri.

 

 

TIPS-URI

1

icrele se amesteca usor, ori cu o lingura de lemn ori cu mixerul dar pe o treapta de viteza mai mica pentru a proteja bobitele de icre

2

cand amestecul devine prea consistent se adauga putina apa minerala pentru a face icrele mai pufoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de stiuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Teo 1

03.10.2011, 23:25

chiar le-ai surprins bine in imagine !

Sidy 1

30.06.2014, 07:22

Cat sunt de buneeeee ! Azi fac si eu, dar nu am icre de stiuca ci de crap

Bya Ralu 1

25.07.2014, 01:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu salata de icre "afumata"