Piftie (racitura)in coaja de oua

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 8 Sep 2010 | 15614 vizualizari

 

Am facut racitura sau piftie cum se mai zice ,si pentru ca vroiam sa fie ceva mai deosebit ,mai aspectos...am gasit solutia: cojile de oua

 

INGREDIENTE

  • 1,2kg carne de curcan ( eu am pus si pulpa si piept)
  • 4-5 morcovi
  • 1 ceapa
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 capatana de usturoi
  • 30 g gelatina
  • piper boabe
  • coji de oua
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie (racitura)in coaja de oua:

Se pun carnea ,ceapa , morcovii taiati rondele la fiert .

Se pune sare,piperul boabe si patrunjelul verde sa fiarba bine toate impreuna, aproximativ 1 ora si jumatate, dupa care se pune gelatina si usturoiul pisat marunt.

Se strecoara bine zarzavaturile de supa si se alege carnea de piele si oase.

Cojile de oua cum le pragatim:

Cu siguranta orice gospodina foloseste oua ,insa cum trebuie sa le folosim pt a ne ramane coaja de la ou cat de cat intreaga? Se sparge oul la un capat putin si se scoate galbenusurl si albusul, iar coaja rezultata, gaoacea cum se zice la noi nu cunosc termeni din alte zone, se spala bine sub jetul de apa rece, dupa care se pun intr-un cofraj de oua sa se scurga bine si sa se usuce,se pot pastra mult timp.

Aceste minunatii de coji se pot folosi la foarte multe preparate,inclusiv la ouale de ciocolata,este foarte simplu de realizat .

Data viitoare cand voi face o sa va pun si reteta cu oua de ciocolata, vor iesi exact ca si cele din comert.

La piftie se pun cojile de oua bine scurse si uscate (sa le aveti din timp pregatite)se pun bucatele de morcovi si de carnita in cojile de oua apoi se completeaza cu supa pana sus la nivel.

Se pune cofrajul cu oua la rece in frigider,iar cand sant gata prinse se curata exact ca si la ouale fierte.

Este un aperitiv de foarte mare efect,merita sa-l incercati

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie (racitura)in coaja de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

nadina73 1

27.12.2011, 22:23

Ovidiu79 sincer nu stiu ce nu ti-a reusit?Daca nu se pun oase multe pe langa carnita ,atunci trebuie complectat cu gelatina care se pune la final.Daca pui gelatina nu are cum sa nu se intareasa.La o oala de 5 litri pui carnea si zarzavaturi si restu comlectezi cu apa,,,,,,,,,,,,sa tot fie vre-o 3 litri de apa.Pe cand la piftia(raciturra)de porc se pun oase mult mai multe si ............e putin diferita fata de cea de curcan ,pui sau rata.Iti doresc o zi buna si un Craciun Fericit!

belina 1

17.01.2012, 15:23

ce frumoase sunt

ArianaBala 1

17.01.2012, 16:13

Ce rau imi pare ca n-am vazut reteta inainte de sarbatori .... super ti-au iesit piftiutele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan