Guguluf cu mere

de Rocsi in Prajituri, 3 Feb 2013 | 4491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 270 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 75 ml suc de portocale stors proaspat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 320 gr faina
  • 1 praf sare
  • 3 mere
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 linguirta scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mere:

Spalam merele, le decojim si le facem feliute.
Le amestecam cu scostisoara, doua linguri de zahar apoi le lasam deoparte.
Separam ouale si mixam galbenusurile  cu 200 gr de zahar pana isi dubleaza volumul.
Incorporam uleiul, sucul de portocala, zaharul cu pastai de vanilie si coaja de portocala rasa.
Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas.
Faina o amestecam cu praful de copt, praful de sare, o incorporam peste compozitia de galbenusuri, iar la sfarsit punem albusurile si amestecam usor cu o paleta de silicon.

Ungem tava de guguluf cu unt si tapetam bine cu faina.
Turnam 3/4 din compozitia in tava, asezam un rand de mere, restul de aluat si iar mere.

Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana guguluful prinde o culoare frumoasa deasupra si este bine copt (facem testul cu scobitoare).
Il scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreasca si servim.

Este un guguluf foarte bun, textura pufoasa, delicios, doar ca puteti pune mai multe mere, la mine au fost cam putine dar atatea aveam in acel moment in casa.
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie...Multumesc mult Adriana. Este foarte bun si o sa repet reteta curand cu mai multe mere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu mere