Gogosi fragede cu iaurt

de Alina26 in Dulciuri, 21 Iul 2014 | 7966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • 200 ml lapte
  • 300 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g drojgie sau 2 pliculete de drojdie
  • 70 ml ulei + ulei pentru prajit
  • o pastaie de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi fragede cu iaurt:

Punem la incalzit laptele cu zaharul si pastaie de vanilie si amestecam pana ze topeste zaharul. Dupa ce s-a racit laptele punem drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia.

Intr-un bol punem faina si sarea, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute, iaurtul si coaja de lamaie. Amestecam pana se incorporeaza toate iar apoi incepem sa framantam adaugand laptele cate putin. Trebuie sa iasa un aluat moale.

Incalzim uleiul si il punem treptat pana cand se dezlipeste aluatul de pe maini iar tot uleiul este bine incorporat.

Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intindem jumatate din aluat pe un blat uns cu ulei si incepem sa facem formele cu un pahar.

Punem la prajit in ulei incins, pe ambele parti. Le scoatem si le asezam frumos pe servetele ca sa absoarba uleiul. Continuam pana se termina aluatul.

Adaugam zaharul pudra peste gogosi.

Sa aveti pofta! 

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca drojdia este la pliculet nu este necesar sa o dizolvati, se poate pune direct in faina.

2

Daca vi se pare ca aluatul este prea moale se mai poate adauga faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi fragede cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi berlineze