Saratele

de Sim0na in Dulciuri, 1 Apr 2015 | 4110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 100 g telemea vaca propaspata, putin sarata
  • 140 + 25 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am amestecat cu branza de vaci data prin razatoare, un praf de sare si 140 g faina. In functie de tipul de faina, de gradul de umiditate al untului si al branzei, cantitatea de faina poate varia... eu am mai adaugat 25 g de faina. Am amestecat un aluat elastic si bine legat, pe care l-am dat la frigider pentru cca 6-7 ore.

A doua zi am intions aluatul pe masa infainata, am taiat fasii de cca 1,5 cm pe care le-am uns cu ou si am pus parmezan ras deasupra. Am rulat fiecare fasie si le-am asezat in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am dat la cuptor la 190 g pentru cca 20 minute.

Mie mi-au iesit doua tavi de saratele din cantitatile date.

Va invit la o saratea frageda si delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza de oi si mac