Gogosele fragede

de vero_closca in Dulciuri, 13 Mai 2010 | 11732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g faina alba
  • 200 ml lapte
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri miere
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra vanilat pt pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele fragede:

Se amesteca drojdia cu mierea si cateva linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina.lasi maiaua sa creasca la cald,timp de 20 minute. Cerni faina intr-un castron si in mijloc pui maiaua,oul,restul de lapte in care ai dizolvat zaharul si sarea. Framanti aluatul,adaugand treptat untul si uleiul.

Lasi sa creasca timp de o ora. Intinzi aluatul intr-o foaie de 1 cm si cu ajutorul unui pahar decupezi cercuri. Lasi gogosile sa creasca putin pe planseta apoi le prajesti in ulei incins pe ambele parti.Le scoti pe hartie absorbanta,apoi le pudrezi cu zahar vanilat.

Pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (15)

ana 1

13.05.2010, 21:44

Imi plac ,toata familia papa ,sunt bune .
Arata foarte bine!

Bucataras Medi 1

13.05.2010, 22:05

pentru mine a mai ramas ceva?................

vero_closca 1

13.05.2010, 23:07

da,medi! mai sunt si pt tine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare cu glazura de ciocolata