Gnocchi ai quattro formaggi

de Ela68 in Farfalle, 8 Mar 2013 | 10191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste, eu am folosit gnocchi , no 85
  • 200 gr emmentaler
  • 200 gr mozarella
  • 200 gr gorgonzola
  • 150 gr brie - un soi de branza cu mucegai alb
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi ai quattro formaggi:

Se pune apa pe foc impreuna cu o lingurita de sare. Cand clocoteste, se adauga pastele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet, astfel incat sa ramana al dente.
Intre timp, preparam sosul la bain-marie. Taiem branzeturile felii sau cubulete si le punem impreuna cu uleiul si smantana la fiert pana ce acestea se topesc. Cand s-au omogenizat, se toarna peste pastele scurse bine de apa. Eu nu pun pastele sub jet de apa rece, mi se pare ca orice sos se "lipeste" mai bine de acestea daca sunt fierbinti.

Se servesc fierbinti, cu putin piper deasupra.
Este prima data cand le fac, au iesit exeptionale, insa data viitoare voi folosi mai multa branza gorgonzola,si mai putina brie. Eventual si doua trei frunze de salvie proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi ai quattro formaggi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ficatei si sos de rosii