Gem de zmeura

de Brindusa in Dulceata / Gem, 29 Sep 2011 | 4168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zmeura proaspata
  • 500 g- 750 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Spala zmeura si scurge-o bine. Pune zmeura intr-o cratita cu peretii grosi, de exemplu un wok. 

Pune cratita pe aragaz, la foc mediu, pana ce fructele au inceput sa se zdrobeasca. Trece jumatate din cantitatea de fructe printr-o strecuratoare, ca sa elimini semintele. Pulpa si sucul de fructe pune-le la loc in wok. Fierbe fructele pana ce gemul se ingroasa. Adauga zaharul si fierbe la foc mic gemul, amestecand din cand in cand, pana cand se intareste. In total dureaza in jur de 2 ore

Pune gemul fierbinte in borcane curate. Lasa borcanele desfacute pana ce se racesc putin, apoi inchide-le bine cu capace. Cand gemul s-a racit, pune-l in camara pentru iarna.

Si nu uita sa lasi putin intr-o farfurie, ca sa-l savurezi asa, proaspat, cu putina paine calda de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de rosii cu scortisoara