Gem de visine

de ela in Dulceata / Gem, 24 Iun 2011 | 18901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg visine(cantarite fara samburi sa ramana atat)
  • 1kg zahar
  • 2plicuri gelfix 2:1 de la dr Oetker
  • 1/2lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Spalam visinele si le scoatem samburii.

Taiem lamaia bucati foarte mici si amestecam cu visinele.

Se amesteca gelfixul cu doua linguri de zahar si se toarna peste visine,se amesteca bine compozitia.Punem intr-o cratita,la foc moderat si amestecam continuu pana incepe sa fiarba,luam de pe foc si turnam restul de zahar si punem inapoi pe foc,amestecand si luind spuma ce se formeaza deasupra,timp de vreo 15minute.

Se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate,se pun capacele si se intorc borcanele cu capacele in jos 5-10minute,operatiunea efectuindu-se de 2-3 ori,apoi se pun borcanele intr-o patura si se lasa la cald pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de visine