Gem de gutui

de mimmi in Dulceata / Gem, 22 Oct 2011 | 6484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg gutui
  • scortisoara
  • zahar(700 g)
  • suc de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Spalam bine gutuile si le curatam de coaja si cotor (din coaja si cotor puteti face petlea de gutui) Taiem gutuile felii sau cubuletele stropim cu suc de lamaie,le punem intr-o oala cu fund gros si adaugam apa cat sa le acopere. Adaugam dupa gust scortisoara si lasam sa fiarba fructele. Dupa ce s-au fiert fructele,le lasam la scurs dupa care le mixam si cantarim compozitia. Punem pasta inapoi in oala si adaugam zahar jumatate din cantitatea de pasta,eu am avut 1,4 kg pasta si am pus 700 g zahar,mai lasam la fiert pana se ingroasa cca 1 ora.

Punem gemul in borcane sterilizate si le pastam la roc racoros si intunecat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui