Gem de caise

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 2 Aug 2013 | 3227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg caise
  • 2 kg zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Spalam si curata caisele de samburi.

Le dam prin masina de tocat carne si le punem apoi in cratita in care vom fierbe gemul.

Punem zaharul peste ele si le lasam asa vreo 3 ore, sau peste noapte.

Am pus o tabla pe ochiul de la aragaz, apoi am pus cratita cu caise si am lasat sa fiarba la foc mediu spre mare, amestecand din cand in cand.

Am lasat sa fiarba vreo 2-3 ore pana gemul a scazut si s-a ingrosat.

Am pus gemul fierbinte in borcanele sterilizate.

Am acoperit borcanele cu o patura groasa si le-am lasat pana a doua zi.

Le depozitam in camara.

Mie imi place foarte mult la foile cu miere de albine, dar si pe paine. 

TIPS-URI

1

Pentru a vedea daca a fiert destul, punem o lingura de gem pe o farfurita si lasam sa se raceasca.Cand intoarcem farfuriuta gemul gemul trebuie sa ramana intact, nu sa curga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gem de piersici cu pepene galben