Gem de caise

de dakris in Dulceata / Gem, 16 Iul 2012 | 7120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise fara samburi
  • 2,1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie mica
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Caisele bine spalate si fara samburi  se taie la dimensiunea dorita (se pot lasa jumatati ori se taie in 4), se pun intr-o cratita si se acopera cu zahar. Se lasa cca 2 ore sa isi lase zeama, apoi se fierbe cca 2,5 ore la foc mic, in functie de consistenta dorita. 

Pentru a testa consistenta se pun cateva picaturi pe o farfurie pe care tinuta la frigider (cand se raceste, gemul are o consistenta mai mare).

Pe parcursul fierberii se inlatura spuma rezultata.

Cu cateva minute inainte de a se inlatura de pe foc se adauga zeama de lamaie si se amesteca.

Dupa ce a fiert gemul, se pune fierbinte in borcane curate, sterilizate, se capseaza, se aseaza cu capacele in jos pana la racirea completa.

Se pastreaza in camarara, la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu portocale si migdale