Fursecuri fragede umplute cu gem

de anca_rm in Dulciuri, 1 Iul 2015 | 3187 vizualizari

 

Usor de facut , foarte gustoase si perfecte pentru ceasca de cafea, pachetel sau de ce nu de pus in rucsacul de excursie. Se pot umple cu gemul preferat .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala sau lamaie
  • gem sau dulceata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede umplute cu gem:

Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie , ca sa ajunga la temperatura camerei. Il punem intr-un bol , adaugam zaharul pudra si le batem cu mixerul pana cand obtinem o spuma . Adaugam galbenusul , coaja rasa de portocala/lamaie si omogenizam usor.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam treptat in unt . Trebuie sa avem un aluat omogen . Il dam la frigider cam o ora, obligatoriu aluatul trebuie acoperit sau pus intr-o folie de plastic.

Scoatem aluatul din frigider si formam bilute cam cat o nuca din aluat . Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie. In mijlocul fiecareia vom forma o gaura cu o lingura de lemn cu coada rotunjita , sau cu ceva rotund , dar nu foarte mare . In fiecare gaurica punem dulceata sau gemul preferat .

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.

Cand sunt reci le punem intr-o cutie metalica si se pot pastra mai multe zile .

Se pot pudra cu zahar pudra . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu iaurt si untura