Prajiturile cu ananas sunt foarte apreciate in América de Sud.
Este normal, a fost descoperit în sudul Braziliei și al Paraguayului.
Băștinașii îl numeau “nana”, adică “fructul delicios, parfumat”. A fost adus în Europa de Cristofor Columb și cultivat în sere începând cu anul 1720.
Am utilizat 1/3 de ananas proaspat (cumparat de la piata curatat si fara cotor) si o mica conserva cu felii de ananas.
O sa vedeti de ce !
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/prajitura-cu-ananas-mexicana.html
Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.
Taiati ananasul proaspat in felii subtiri rotunde.
Ungeti cu unt forma si presarati pe fundul ei zahar.
Puneti feliile de ananas si o cireasa in mijlocul lor.
Deschideti conserva, pastrati siropul si taiati feliile de ananas in bucatele. Incorporati-le in compozitia prajiturii si varsati-o peste ananasul proaspat.
Puneti in cuptorul incalzit si coaceti timp de 20 minutes la 210°C .
Scoateti din cuptor, rasturnati prajitura si insiropati-o cu siropul pastrat.
Lasati sa se raceasca, decorati cu zahar pudra si serviti.