Friptura de vitel cu sos de hrean

de Sidy in Vita, 31 Ian 2013 | 6675 vizualizari

 

Toata lumea stie cat de buna este friptura de vitel la tava.Totusi aceasta reteta este deosebita...secretul sta in sosul cu care este acoperita carnea.
Cu aceasta friptura vei castiga aprecierea si celui mai mofturos mesean.Asta daca ii place sosul picant de hrean cu smantana...
Este o friptura frageda si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 800g pulpa de vitel
  • 6 cartofi
  • 200g morcovi baby
  • 1 pastarnac mare
  • 2 cepe
  • ulei de masline aromat
  • 1 lingura vegeta de casa
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • Pentru sos :
  • 200 ml smantana
  • 4 linguri rase hrean( marunt)
  • 1 lingurita otet balsamic
  • ¼ lingurita rasa de zahar
  • ¼ lingurita rasa de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu sos de hrean:

Curatam cartofii, pastarnacul si ceapa si le taiem bucati, dupa preferinta.

Intr-un vas termorezistent punem putin ulei de masline , apoi asezam legumele taiate, impreuna cu morcovii baby.Le amestecam.

Deasupra presaram sare, piper si vegeta de casa.

Pulpa de vitel o asezonam pe toate partile, apoi o asezam peste legumele din tava.

Cuptorul se incalzeste in prelabil la 220°C.

Introducem tava cu carnea si legumele la cuptor la foc mare ,sa prinda pulpa o crusta deasupra.

Dupa 25 de minute reducem temperatura la 180°C, intorcand carnea si legumele din cand in cand.

Lasam carnea la cuptor dupa cat de rumenita vrem sa fie, mai in sange sau mai coapta.

Preparam sosul.

Amestecam  smantana, hreanul, otetul, zaharul si sarea si punem  sosul intr-un bol.

Carnea si legumele se aranjeaza pe un platou si se servesc cu sosul de hrean.

Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Pulpa de vitel , inainte de a o felia o lasam in cuptor 10 minute sa se odihneasca , apoi o feliem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu sos de hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

31.01.2013, 16:45

imi aminteste de Tafelspitz,fain arata

Bunica 1

31.01.2013, 17:55

Pana la mine s-a terminat toata friptura

diana_k 1

02.02.2013, 21:01

foarte buna friptura de vitel....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor