Toata lumea stie cat de buna este friptura de vitel la tava.Totusi aceasta reteta este deosebita...secretul sta in sosul cu care este acoperita carnea.
Cu aceasta friptura vei castiga aprecierea si celui mai mofturos mesean.Asta daca ii place sosul picant de hrean cu smantana...
Este o friptura frageda si gustoasa.
Curatam cartofii, pastarnacul si ceapa si le taiem bucati, dupa preferinta.
Intr-un vas termorezistent punem putin ulei de masline , apoi asezam legumele taiate, impreuna cu morcovii baby.Le amestecam.
Deasupra presaram sare, piper si vegeta de casa.
Pulpa de vitel o asezonam pe toate partile, apoi o asezam peste legumele din tava.
Cuptorul se incalzeste in prelabil la 220°C.
Introducem tava cu carnea si legumele la cuptor la foc mare ,sa prinda pulpa o crusta deasupra.
Dupa 25 de minute reducem temperatura la 180°C, intorcand carnea si legumele din cand in cand.
Lasam carnea la cuptor dupa cat de rumenita vrem sa fie, mai in sange sau mai coapta.
Preparam sosul.
Amestecam smantana, hreanul, otetul, zaharul si sarea si punem sosul intr-un bol.
Carnea si legumele se aranjeaza pe un platou si se servesc cu sosul de hrean.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
1
Pulpa de vitel , inainte de a o felia o lasam in cuptor 10 minute sa se odihneasca , apoi o feliem.