Pentru aceasta reteta gustoasa de rasol de vita la cuptor, m-am inspirat din reteta lui Chef Adi Hadean.
Cum se prepara Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda
Scoatem carnea cu 30 minute mai devreme, pentru a se tempera.
Spalam bucatile de rasol, le stergem cu prosoape de bucatarie pentru a avea suprafata uscata si le legam cu ața, pentru a ramane compacte.
Legumele le curaram si le taiem felii.
Feliile de rasol, le trecem prin faina si le scuturam bine apoi le punem la prajit in uleiul fierbinte, pe flacara medie spre ridicata.
Le rumenim frumos pe ambele parti apoi le asezam in vasul pentru cuptor. Nu uitam sa scoatem ațele.
Asezam legumele printre feliile de rasol.
Dam tigaia din nou pe foc si punem untul cu usturoiul. Tinem pana ce acesta se topeste si usturoiul incepe sa isi imprastie aroma. Turnam totul peste rasolul din vas. Adaugam sarea, piperul, cimbrul si rozmarinul, presuram si boiaua de ardei, apoi adaugam supa de pui, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit in pealabil la temperatura de 180°. Tinem carnea la aceeasi temperatura, timp de 3 ore. Verificam din cand in cand si adaugam daca este necesar, cate putina supa sau apa fierbinte.
Am servit acest rasol cu mamaliga si toata familia a fost incantata.
Incearca si reteta de Rasol de vita cu legume la cuptor sau reteta de Rasol de vita cu sparanghel sote, o mancare excelenta.
Iti recomandam si reteta de Rasol afumat cu cartofi la cuptor.
1
In locul cimbrului si rozmarinului uscat, putem folosi cateva crengute proaspete. Putem folosi supa de legume, vita sau apa, in locul supei de pui De asemenea, putem adauga 100ml vin in procesul de gatire.