Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

de susu in Vita, 10 Dec 2010 | 17190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Friptura :
  • O bucata carne frageda de vitel (eu am avut de tara)
  • Condimente diverse
  • Cateva frunze de dafin
  • 1 lingurita mustar
  • 1 morcov zdravan ras
  • ½ kg rosii coapte
  • 1 lingura pasta concentrata de tomate
  • Pireul de cartofi :
  • ½ kg cartofi
  • 1 pahar mic de lapte dulce
  • 50 g unt
  • Sare
  • Salata de varza :
  • 1 varza potrivita
  • 1 legatura de marar
  • Otet balsamic sau de mere
  • Ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza:

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat macinat, mustarul, cimbru, busuioc, oregano, paprika, putin curry pentru culoare, vegeta si alte condimente care va plac. Se cresteaza carnea in diverse locuri si se impaneaza cu felii de usturoi. Se tine la frigider pana a doua zi. Eu de obicei o fac cu vin dar de data asta am ales rosiile si gustul a fost impresionant. A doua zi oparim rosiile si le decojim apoi le mixam la robot. Calim morcovul in ulei incins, adaugam apoi rosiile si pasta de tomate apoi lasam sa scada pana se formeaza un sos mai gros. Asezam friptura in tava, punem sosul de rosii, frunze de dafin si cateva tulpini de patrunjel. Dam la cuptor si stropim carnea din cand in cand sa nu se arda. Spre sfarsit cand a scazut la jumate gustam si potrivim de sare.

Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa si se piseaza impreuna cu laptele cald si untul. Se adauga sare si daca este cazul putina apa de la fiert. Se bate apoi cu mixerul sa iasa pufos.

Varza se taie fideluta, se freaca cu sare, se adauga mararul tocat marunt, otet si ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

11.12.2010, 00:50

si frumos si gustos . am salvat reteta imi place mult

kamy 1

11.12.2010, 10:30

ce frumos arata ce-i in farfuria ta si bun pe deasupra mai mult de 5f nu pot da si sa vreau

Raisha 1

11.12.2013, 11:07

papa buun! love it!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici