Totul este cat se poate de simplu. Friptura la punga la cuptor si orezul, eu l-am facut in vasul Zepter.
Pt friptura: spalam carnea si soricul il radem putin cu cutitul. Uscam carnea de surplusul de apa cu servete de hartie. Mixul de condimente il pragatim in mojar: punem semintele de coriandru si chimen si le zdrobim. Adaugam sarea, boiaua, piper proaspat macinat si amestecam condimentele. Cu acest mix frecam bine bucata de carne pe toate suprafetele, adaugam si putin ulei de masline si frecam bine cu uleiul si mixul. Punem bucata de carne in punga pt cuptor, legam punga cu clips si intepam punga din loc in loc cu un ac in partea superioara. Dam friptura la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora si 40 minute.
Pt garnitura:prazul il taiem in sferturi, si-l tocam marunt. Il punem la calit in ulei si unt. Dupa ce s-a inmuiat prazul, adaugam peste orezul basmati, apa, sare si piper dupa gust si patrunjelul tocat. Punem capacul peste vasul Zepter, iar cand acul a ajuns in dreptul indicatorului rosu, oprim focul si lasam vasul acoperit 20 minute.
Taiem friptura in felii si servim cu garnitura de orez si muraturile preferate. Pofta buna!!!!
1
friptura facuta astfel iasa frageda cu soricul moale
2
folositi condimentele preferate
3
pentru orez, daca nu folositi un vas zepter, reduceti timpul de fierbere al orezului la 10 minute
4
peste orez puneti cate putin din grasimea lasata de friptura