Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor

de Merisor in Curcan, 21 Mai 2013 | 28379 vizualizari

 

Imi place mult sosul de usturoi cu mult patrunjel, asa ca il folosesc foarte des.La aceasta friptura de curcan s-a potrivit perfect!

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan:pulpe, piept, ficat, pipota
  • 200 ml ulei
  • 1 pahar vin spumant demisec
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 3 capatani usturoi
  • 1 lingura suc de rosii
  • cimbru
  • oregano
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 250 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor:

Portionam carnea de curcan astfel incat sa incapa in tava. Curcanul meu a fost micut asa ca a avut loc lejer.

Presaram condimentele pe friptura de curcan, o asezam in tava unde punem si uleiul, vinul  si foile de dafin, acoperim cu folie de staniol si dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Mai verificam din cand in cand si eventual intoarcem carnea de pe o parte pe alta.

Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare.

Luam din grasimea de la friptura de curcan si frecam ca la mujdei, adaugam sucul de rosii, apoi tocam patrunjelul marunt si il amestecam cu sosul de usturoi. Potrivim de sare si adaugam apa.

Scoatem friptura de curcan din cuptor si o asezam intr-un vas termorezistent, fara a mai adauga lichidul din tava.

Turnam sosul de usturoi si patrunjel si mai dam la cuptor pentru 10 minute.

Este delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Friptura de curcan se poate face si pe ochiul de aragaz, inabusita, punand spumantul treptat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat