Vazusem reteta pe instagram si am preparat focaccia cu cantitatile care erau in acel videoclip. A doua oara am dublat cantitatile pentru ca a fost prea putina de prima data. Iese foarte pufoasa si numai buna de pus si la pachet, servita cu un iaurt sau sana.
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, drojdia si zaharul, apoi se toarna apa calduta. Se amesteca la inceput cu o lingura apoi se trece la framantatul cu mana. La final se adauga uleiul si se incorporeaza bine in aluat. Se va obtine un aluat usor moale dar nelipicios. Se impatura spre interior si se lasa la dospit, acoperit cu un prosop timp de jumatate de ora. Se impatura din nou si se lasa iar pentru jumatate de ora. Se repeta aceasta operatiune de 3 ori.
Se unge tava cuptorului in care se va coace cu putin ulei. Se rastoarna aluatul in tava si se intinde cu ajutorul degetelor, pe toata suprafata tavii. Se fac mici gauri cu ajutorul degetelor. Se mai lasa la dospit inca o jumatate de ora apoi se asaza deasupra masline negre si se presara rozmarin macinat.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa sa se coaca cca 30-40 de minute, in functie de cuptor sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
1
Se pot injumatati cantitatile dar se foloseste o tava mai mica.